Zašto Biste Se Trebali Baviti Jogom

Zašto Biste Se Trebali Baviti Jogom
Zašto Biste Se Trebali Baviti Jogom
Anonim

Sjedilački način života i problemi s okolišem sve više potiču ljude da pažljivo prate svoje zdravlje, a Internet omogućuje neograničenu količinu informacija o svim modernim trendovima. Tako drevna orijentalna umjetnost joge, koja nam je došla iz Indije, stječe sve veću popularnost.

Zašto biste se trebali baviti jogom
Zašto biste se trebali baviti jogom

Joga nije samo skup vježbi usmjerenih na poboljšanje istezanja i održavanje tijela u dobroj formi. Ovo je jedan od sustava indijske filozofije, način života usmjeren na samospoznaju i postizanje prosvjetljenja.

Ako se jogom ponašate samo kao prema skupu vježbi i položaja (u jogi se nazivaju asanama), tada će ona postati samo gimnastika, koja će vam omogućiti da poboljšate svoje zdravlje i oblik, kao i rad unutarnjih organa. Nakon prva dva do tri mjeseca redovite prakse primijetit ćete značajne promjene nabolje.

Redovita vježba joge može vam pomoći da se nosite ne samo s većinom kroničnih bolesti, već vas ispunjava vitalnošću i bit će vam puno lakše nositi se sa stresom.

Dobra stvar joge je ta što vam za vježbanje nije potrebna posebna oprema. Dovoljno je malo slobodnog prostora i gimnastički tepih. Stoga svi mogu vježbati jogu.

Međutim, optimalni uvjet za vježbanje joge je tišina. Omogućit će vam da se usredotočite na svoje osjećaje i koncentrirate se što je više moguće.

Ne pokušavajte odmah uzeti teške asane. Počnite malo po malo. Nema kidanja. Ako imate neugodu, bolje je da vježbu ne radite u potpunosti. Postupno će se tijelo smjestiti i vi ćete uspjeti. Postupno prelazite na one složenije. Podsjetimo vas da ne biste trebali osjećati apsolutno nikakvu nelagodu. Sve bi asane trebale biti dvostrane. Ako je poza asimetrična, prvo to učinite s jedne, a zatim s druge strane.

Ispravno disanje vrlo je važno za vježbanje joge: udahnite, zadržite, izdahnite. Ako je vaše disanje pogrešno, mišići se napetosti trzaju i nećete moći postići pozitivan učinak vježbe.

Tjelovježbom ne treba započeti punog želuca. Trebali biste se suzdržati od vježbanja najmanje 2 sata nakon jela.

Pokušajte vježbati u isto vrijeme. Izvrsno sredstvo za bavljenje jogom je meditacija, odnosno sposobnost koncentracije u sebi.

Joga je savršena za one koji se trude biti zdravi, uspješni i smireni. Pomoći će vam da se razumijete i da se nosite s mnogim životnim nevoljama s kojima ste se susretali u svom životu.

Preporučeni: