Kako Se Odjenuti Za Zatvoreno Klizalište

Sadržaj:

Kako Se Odjenuti Za Zatvoreno Klizalište
Kako Se Odjenuti Za Zatvoreno Klizalište

Video: Kako Se Odjenuti Za Zatvoreno Klizalište

Video: Kako Se Odjenuti Za Zatvoreno Klizalište
Video: Želite naučiti klizati? – Evo šta trebate znati! 2024, Travanj
Anonim

Umjetno klizanje omiljeni je sport i zabava mnogih ljudi. Nešto je atraktivno u ovoj dokolici. Da biste na klizalištu razmišljali samo o skijanju i dobrom raspoloženju, morate odabrati odgovarajuću opremu.

Kako se odjenuti za zatvoreno klizalište
Kako se odjenuti za zatvoreno klizalište

Nužno je

Toplo ili tanko vuneno donje rublje, sportska odjeća, rukavice, tople čarape

Upute

Korak 1

Kada putujete na zatvoreno klizalište, provjerite tamošnju temperaturu. Klizališta zimi mogu biti vrlo hladna, pa bi se odijevanje moralo podudarati s klizalištem na otvorenom, ovisno o vremenu. Dok su klizališta u velikim sportskim centrima vrlo topla. Tamo se neki posjetitelji voze u laganim majicama kratkih rukava.

Korak 2

Pripremite svoje klizaljke i navlake. Ne zaboravite na pravila brige o njima. Vežite klizaljke dovoljno čvrsto da noga bude čvrsto učvršćena. To je rečeno, ne biste trebali pretjerivati. Na zatvorenom klizalištu klizaljke se nose na toploj vunenoj čarapi.

3. korak

Dajte prednost termo donjem rublju. Omogućuje koži da diše i ne skuplja višak vlage. Ispod gornje odjeće možete nositi dolčevitu izrađenu od najlona i tankog vunenog pletiva. Vuneno donje rublje je vrlo udobno. vuna je sama po sebi higroskopni, upijajući, topli materijal. Uz to, ljekovita svojstva vune postaju vaši zaštitnici od padova i ozljeda na klizalištu.

4. korak

Optimalna vrsta odjeće za zatvoreno klizalište je udobna oprema koja ne ograničava kretanje i ne odvlači pažnju od glavne aktivnosti. Odaberite toplo sportsko odijelo. Dobro je ako ima vodoodbojna svojstva. Može biti usko, ali ne ograničavajući pokrete, tajice, traperice itd. Možete se voziti u suknjama, haljinama i kratkim hlačama. Glavna stvar je da se ne smrznete ili ne pregrijete. Pri odabiru hlača slijedite osnovno pravilo: ne smiju biti preduge i široke, kako ne bi pale na zube klizaljke.

Korak 5

Sa sobom obavezno ponesite rukavice. Možda nisu toliko tople kao za jahanje na otvorenom, ali su ključne. U slučaju mogućeg pada zaštitit će vaše ruke. Možete uzeti rukavice sa sobom. Ali šal, posebno dugački, bolje je ne uzimati. Ovo je opasno. Može naštetiti uništenjem vašeg putovanja do klizališta.

Preporučeni: